Välkommen till nya ekobarn<3

Ekobarns mål är att rädda vår planet genom att bidra med ekologiska och hållbara alternativ inom baby/barnkläder, äta, sköta, inreda och allt som barn behöver. Vi vill inte vara ett alternativ till secondhand utan till de föräldrar som väljer att köpa nytt.

Alla kläder vi säljer är ekologiska och nästan allt är GOTS-märkt. Vi säljer inga kläder som endast är märkta bra val eller Oeko-tex då dessa märkningar inte tar hänsyn till miljön utan enbart fungerar som en kontroll på att slutprodukten är giftfri. Här kan du läsa mer om våra märkningar.

Mitt mål med Ekobarn är att fungera som ett hållbart alternativ till traditionell shopping, men även som en plats att inspireras på, att leva mer hållbart- för oss och våra barns framtid. Med det sagt så är det här det första av alla inlägg du kommer att få läsa av mig eller av gästbloggare som är experter på olika ämnen inom hållbarhet och ekologi. Här kommer vi lyfta hur man som småbarnsförälder kan handla smartare, prioritera kvalité före kvantitet, slowfashion, hur man kan styla sommarplaggen under vinter halvåret och hur man kan tvätta skonsammare för att plaggen ska hålla bättre mm. 

 

 

 

 

 

 

 

Om mig

Jessica heter jag som tog över rodret och nyöppnade Ekobarn. Jag lever mitt sista år som 20+ och ser faktiskt fram emot min 30-års dag nu i Oktober. Tillsammans med sambon Thomas har jag sonen Elliot nyligen fyllt 1 år. Givetvis ligger han bakom att företaget blev verklighet.

Jag har alltid drömt om att driva ett eget företag men också om att kunna göra skillnad, att bidra med något som är bra. Vi vill inte att du ska handla mer utan smartare. Vi vill inspirera till att du ska våga lägga några extra kronor på de människor som tillverkat kläderna har en trygg arbetsmiljö och en lön som går att leva på (GOTS).

 

Våra 3 viktigaste ställningstaganden!

Vi har gjort några viktiga ställningstaganden som vi kommer att dela med oss av för att du som kund ska förstå vad hållbart är för oss och våra värderingar.

  • Ekologiskt och/eller GOTS-märkta kläder- INGET annat.​​​​​​
  • Veganska produkter – vi tar helt avstånd från alla material som kommer från djurindustrin som skinn och ull. Det är för att djurindustrin kostar planeten extremt mycket och för djurens skull! Att djurindustrin inte alltid är skonsam mot våra medvänner djuren kan vi inte gå med på. Därför säger vi till 100% nej till det.
  • Mer hållbart än andra alternativ. Under den här kategorin kommer exempelvis tygblöjor. Vi tar endast in tygblöjor i ekologisk bomull, tyvärr är det vattenavvisande skiktet inte ekologisk då det idag inte existerar ett sådant alternativ. Däremot är tygblöjor ett mycket hållbarare alternativ till vanliga blöjor.

 

 

 

 

 

 

 

Hjälp oss att bli bättre

Vi vill bli bättre! Vi strävar efter att hela tiden bli bättre, hitta miljövänligare emballage, sätt att frakta på etc. Tipsa oss gärna om du har idéer eller synpunkter på vårt arbete. Vi SKA bli ännu bättre.

 

NU KÖR VI!
Vi kan alla göra mycket på ett lite bättre sätt.

Med kärlek
Jessica med team Ekobarn

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaEnglish

Produkter
Övrigt