Ekologiskt & Hållbart / Fast frakt 49:- / Fri frakt vid 599:- / Betala via Klarna

GuGGuu

GuGGuu grundades våren 2012 av två stycken systrar och snart började systrarna skoningslöst att leta efter de bästa tillgängliga tygerna och fabrikerna. Kraven och värderingarna var tydliga och det räckte inte med hållbarhet. Kläderna behövde vara miljövänliga, bekväma och producerade på ett etiskt sätt. Efter hundratals prover och tester valde de tygleverantörer i Finland och Estland. I samma länder hittade de fabriker som delade deras värderingar.

Materialen som används i alla Gugguu-kläder uppfyller Oeko-Tex 100-standarden, vilket betyder att de är säkra att använda. Oeko-Tex-standarden garanterar att certifierade produkter inte innehåller någonting som kan vara skadligt för barn. Oeko-Tex garanterar att konsumenter får kvalitet och den betyder att produkten är ekologisk.
De ekologiska tygerna som används uppfyller ”Global Organic Textile Standard” (GOTS). GOTS är en omfattande certifiering som garanterar att tygerna är ekologiska och etiskt framställda. Standarden garanterar att tygerna är tillverkade av minst 95 % ekologiskt material och att produktionen sker på ett ansvarsfullt sätt.
Den merinoull som används kommer från Nya Zeeland och den bearbetas i Tyskland. Merinoullen bearbetas på ett etiskt sätt och är muelsingfritt.