Residus official

RESIDUS grundades i Stockholm 2017 av Elin Mohlander och Evalena Jonsson med en vision att skapa etiskt, långlivat mode av hög kvalitet.

Kärnan i varumärket är som namnet antyder baserat på branschrester. Uppskattningar visar att produktionen av tyget utgör 80% av en plaggs miljöpåverkan. På RESIDUS är vi alltid på jakt efter rester av hög kvalitet för att aktivt minska industriavfallet och minimera våra produkters ekologiska fotavtryck. Strax efter lanseringen av våra första kvarvarande produkter började vi utveckla vår spårbara baskollektion. Högkvalitativa bitar tillverkade av hållbara fibrer och utvecklade genom certifierade och ansvarsfulla leveranskedjor.

2020 införde vi QR-koder i vårdsetiketten för alla våra plagg som visar våra konsumenter alla fabriker som är involverade i tillverkningen av plagget, från råmaterial i fibern till färgning av tyget och tillverkning av produkten. För oss är det viktigt att våra kunder kan se och känna sig säkra på att vi och våra fabriker tar ansvar för både miljöpåverkan och de människor som är involverade i tillverkningen av en Residus-produkt.

Vi kallar det lyx, kvalitet och hållbarhet - till ett ärligt pris.

Storlekar

Färg

Underkategori

Cerifiering

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaEnglish

Produkter
Övrigt